Освен различните видове дограма и врати, които се предлагат на пазара, фирмите, занимаващи се с изработка на изолационни решения за дома предлагат и други варианти, които са не по-малко атрактивни.

Когато поставите своята дограма и прозорци е време да помислите и за добра защита срещу насекомите, превръщащи се в доста досадно неудобство, особено през топлите месеци. Комарниците на прозорците могат да ви защитят, не само от насекоми, но и от различни замърсявания. Някои от тях имат светлоотразителни свойства, като предпазват жилищните помещения, където са поставени, от нежеланата светлина. Комарниците се разделят на два основни вида – ролетни и на панти, според начина, по който се управляват.

Други начини да запазите комфорта във вашия дом са первазите и козирките, поставящи се от външната страна на прозорците. По-голяма част от тях са изработени от алуминий и ПВЦ материали. Тяхната функция е да предпазват външната част на жилището ви от топлина, студ и нежеланите влияния на атмосферата, като влага например. Первазите и козирките се изработват в различни размери и цветове, като всичко зависи от конкретното желание на клиента или съобразно нуждите на жилището, където ще бъдат поставени.

Един от най-красивите и функционални елементи, които са свързани с интериора на дома, са алуминиевите парапети. В последните години се забелязва засилено търсене на подобно интериорно решение. Тяхната функция е не само естетическа, но и доста комплексна. Те могат да служат за добра преграда на вашите тераси и балкони, но могат да бъдат поставяни и във вътрешни помещения, изпълнявайки функцията на стена. Парапетите се изработват от алуминий, като те са предпочитани, не само заради своите естетически свойства, но, преди всичко, заради дълготрайността си и изключителната си устойчивост на различни влияния.

Допълнителните продукти, които се поставят след цялостния ремонт на жилищно помещение, могат, не само да подчертаят въздействието на цялостния интериорен вид в него, но имат и доста рационални функции, като дълготрайност и защита от неблагоприятни влияния.