Външните ролетни щори са доста добър и евтин начин да предпазите своя дом от неприятните слънчеви лъчи през лятото, като те имат свойството да задържат топлината на стаите през зимата.

Ролетните щори осигуряват пълно затъмнение на всяка стая, където са поставени. В допълнение към това, ролетните щори осигуряват допълнителна звукова и топлинна изолация, както и защита на прозореца срещу външни влияния. Външната ролетни щори са два основни вида, като най-популярни са вградените, а това зависи от начина, по който те се монтират. Като цяло, те могат да се управляват ръчно или с мотор.

За да замените старите ролетни щори на съществуващите прозорци или да инсталирате ролетни щори на прозорците, на които няма монтирани такива, препоръчваме да използвате щори, поставящи се директно върху самия стъклопакет и рамка на дограмата. Те са проектирани, така, че да не развалят цялостния външен вид на сградата. Вградените ролетни щори позволяват възможност за монтаж на елементи, които се поставят за защита от насекоми.

Значението на външните ролетни щори за температурата в жилищните стаи е голямо. С поставени външни щори, можете да бъдете сигурни, че ще елиминирате около 30% от топлината на горещите слънчеви лъчи през лятото. Те създават усещането за неповторим комфорт и уют, като премахват неприятните въздействия на шум, прах и влага. Ако си мислите, че вашата дограма не е достатъчно добра, в стремежа ви да изолирате дома си, тогава помислете за нещо, толкова удобно и сигурно, като външните ролетни щори. Те не са толкова скъпа инвестиция, в сравнение с някои видове допълнителни изолационни материали и дограма, но притежават същите свойства и функции. Външните ролетни щори придават доста неповторим и уникален вид на дома ви, без да бъдат особено „претенциозни”, що се отнася до поддръжка и монтаж.

Най-разпространените видове външни ролетни щори са изработени от алуминий и ПВЦ, като преди своя избор е необходимо да се консултирате с професионалист, който ще ви даде ценни съвети, свързани с най-подходящата изолация на дома ви.