Никой не иска да плаща за определен продукт повече, отколкото е необходимо. Нерядко сме се опитвали да изчислим цената на ремонта, който трябва да направим, но винаги той ни е излизал доста по-скъпо, отколкото сме предполагали.

Що се отнася до изчисляването на дограма и нейния монтаж има едно решение, което помага на клиентите в техния избор. Това е т.нар. калкулатор за дограма, който може да сметне с голяма точност разходите, които всеки клиент трябва да предвиди, ако иска да остъкли своята тераса или да постави нови прозорци.

Съобразно размерите на различните видове дограма, всеки има възможност да си направи сметка за допълнителните разходи, свързани с нейната покупка. В миналите години не беше толкова лесно да се предвиди, колко ще ви струва едно остъкляване на дома. Всеки, който се е допитвал до майстори, поставящи дограма, почти винаги е получавал различни отговори за евентуалната цена на продуктите. Това е не само неудобство за самите клиенти, но и поражда у тях чувството, че те могат да стана жертва на измама.

Има прекалено много фирми за дограма и голямо предлагане на продуктите. Днес, големите и уважаващи себе си фирми, предлагат най-добрият начин да се освободите от нелоялни търговци. Калкулаторът за дограма ще ви бъде от голяма помощ, дори и да не сте решили да поставяте прозорци или сенници на всяка цена.

Прозрачността в бизнеса е едно от най-важните условия за доверие между клиент и търговец. С калкулаторите за дограма вие получавате шанса да се поставите на мястото на производителите, без това да е обвързано със задължителна покупка на продуктите им. Така, докато стоите във вашия дом, можете да прецените, доколко ще си струва поставянето на определен вид дограма или прозорци, както и какви екстри можете да прибавите към избрания, вече, продукт. Това е улеснение, което е наложено от конкуренцията на пазара за дограма. Улеснение, при което потребителите се превръщат и в съучастници на нещо, толкова важно и неотменимо, като изолацията на дома.