Контакти
Сряда, 01 Юли 2015 16:09

Отворени прозорци и климатик – ползи и странични ефекти

Написана от 

 

В разгара на най-топлия сезон, когато термометрите отчитат над 30 градуса по Целзий, едва ли ще мислите за нещо друго, освен за собственото си охлаждане и комфорта на дома. И докато не сте взели окончателно решение да прекарате лятото на място, където температурите са много по-поносими или да не излизате от басейна, то предлагаме ви да научите и за някои от ползите и страничните ефекти на съвременното охлаждане с климатици дайкини и съчетанието им с отворени врати и прозорци.

Ползи от климатика – няма две мнения, когато стане дума за климатична техника. Тя е едно от откритията на новото време и едва ли би могло да е другояче. Климатиците внасят комфорт и умерена стайна температура, както през зимата, така и в лятото.

Ползи от естествено отворените прозорци – от край време хората открили, че раздвижване на въздушните маси между два прозореца или прозорец и врата може да подобри в голяма степен качеството на въздуха и температурата в помещенията. Позата от отворения прозорец видимо личи и по сметките за ток.

Недостатъци при охлаждане с климатик – с новите технологии за отопление и охлаждане, също трябва да се внимава. Прекаленото излагане на рязка разлика в температурата може да доведе до редица здравословни проблеми. С употребявани климатици също може да си доставите една голяма порция лятно разхлаждане или топлинка в зимните дни, при това на значително по-поносима цена.

Недостатъци с охлаждане на  отворен прозорец - с този подход обаче не бива да се прекалява, за да не се получи и изстиване на организма.

 

 

Допълнително