Сряда, 08 Юни 2016 13:50

Топ 6 начина да използвате ябълков оцет срещу акне

Написана от

Акнето по кожата е доста неудобно и всичко, което искате може да ви се стор като чудо. Ако на всичкото отгоре, акнето си „отива“, но белезите са оставили дълбоки следи, то нещата няма да са много идеални за вас.

 

Акнето се появява, когато порите в кожата са запушени с мръсотия, частици прах и мастна секреция. Такива могат да се появяват на лицето, врата, гърба и т.н. Хората, които търсят естествени решения за справяне с проблеми, акне могат да опитат да използвате ябълков оцет. Ябълковият оцет е отлично стягащо и дезинфектиращо действие.

Той е известен със своето антибактериално и противовъзпалително действие и помага за поддържане на рН баланс на кожата. Съединенията представят в ACV помощ в борбата с неволите причинени от акне. Въпреки това, трябва да изберете суров, нефилтриран и непастьоризиран ябълков оцет в разредена форма само за да се избегнете дразнене на кожата. Определено ще имате нужда, а ето и Топ 6 начина да използвате ябълков оцет за акнето

1. Ябълков оцет и вода

Разредете една част от ябълковия оцет с една част от водата. С помощта на памучна кърпа се прилага тази смес върху кожата, особено в най-засегнатите от акне области. Ябълковият оцет има всички добри съединения и насърчава по-бързото изцеление, като намалява белезите от акне. Прилагайте това лекарство по няколко пъти на седмица в продължение за постигане най-добри резултати.

2. Използвайте Ябълков оцет и мед

Измийте кожата с хладка вода. Разредете една част от ябълковия оцет с малко мед в купа, пълна с вода. Разбъркайте тази смес добре. Използването памук за разнасяне на сместа върху засегнатите райони. Оставете за няколко минути и измийте с хладка вода. Най-доброто от тези две съставки, помага за намаляване зачервяванията и болка, причинена поради болезнено акне.

3. Консумирайте ябълков оцет

Ябълковият оцет има детоксикиращи свойства. Добавете 2 супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода. Добавете супена лъжица мед и разбъркайте добре. Медът е известен със своето антимикробно и противовъзпалително действие. Когато се консумират редовно допринася за освобождаване от токсините в тялото.

4. Използвайте Ябълков оцет и сода като маска

Сода за хляб служи за почистване на кожата. Използването на тази съставка, заедно с ябълков оцет помага при почистване на кожата и отстраняване на акне. Разредете в равни порции двете съставки. Нанесете като маска върху кожата си и в продължение на 5-10 минути оставете върху засегнатите области. Измийте със студена вода. Това е още един естествен начин да се отървете от акне по кожата.

5. Ябълков оцет и лимонов сок срещу акнето

И ябълков оцет и лимонов сок имат свойства, които помагат в балансирането естественото рН на кожата. Разредете 1 / 4 ябълков оцет с няколко капки лимонов сок. Нанесете сместа върху засегнатите райони с помощта на памук. Оставете да престои в продължение на няколко минути, преди измиване със студена вода. Използвайте това лекарство редовно за най-добри резултати.

6. Ябълков оцет с масло от чаено дърво срещу акнето

Маслото от чаено дърво има няколко лекарствени съединения и може да служи в борбата с акне. Всичко, което трябва да направите е да добавите чаена лъжичка масло от чаено дърво и супена лъжица ябълков оцет в съд с вода. Разбъркайте добре. Нанесете сместа върху кожата с помощта на памучен тампон. Това лекарство помага в избледняване петната от акне петна и премахване на белези за постоянно. Използвайте това естествено природно лекарство два пъти седмично до постигане на най-добри резултати.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.