Сряда, 01 Юли 2015 13:08

Съвети при чистене на дограма в Англия

Написана от

 

Важно за хигиената на един дом е чистотата му. Така например хигиената на прозорците и дограмата говорят много за стопаните на дома и за техните нрави. Подобно на уроци по английски и вие може да се научите на някои лесни техники за чистене на дограма.

Прозорецът на всяко помещение е очите, а те предполагат добро и редовно почистване. Наред с почистване на самото стъкло е нужно забърсване и почистване на дограмата.

Днес съществува голямо многообразие от дограма за прозорци на пазара. PVC, дървена дограма, всеки един материал предполага специфика към начините за почистване и ако не сте съвсем на ясно с тях може не само да оставите размазани следи, но и трайно да увредите повърхността.

Чистене на дограма изисква известни познания, подход, а с уроци по английски може да се справите лесно във всеки отделен случаи, дори да живеете в Англия.

Така например при монтаж на нова дограма трябва да бъдат отстранени внимателно предпазните лепенки. Задържането им върху повърхността на дограмата за повече от 30 дни може да доведе до сериозни петна и трайни остатъци за в бъдеще.

Почистване на дограма и съпътстващите я механизмите се извършва старателно и внимателно. Използването на препарати не бива да е прекомерно, а наред с това не трябва да съдържа агресивни разтворители и абразиви. За самото чистене на дограма трябва да се следват няколко основни стъпки.

При сваляне на предпазните лепенки не бива да се използват остри и режещи метални инструменти. Нараняването на най-горния слой на дограмата по време на първоначалното чистене може да повлияе силно за по-нататъшната поддръжка на хигиената й. Всяка една движеща се част по дограмата и всеки механизъм налага поддръжка, в това число старателно измиване, забърсване и подсушаване. Почистване на механизма на дограмата от прах се извършва със суха четка. Понякога се наслояват големи пластове пепел, пясъчни частици и други по-големи мръсотии, а те изискват внимателно и редовно чистене.

Всяко едно занемаряване хигиената на дограмата може да доведе до нейната нужда от скорошна амортизация и да наложи подмяна. Стремете се един път годишно да чистите прозорците, дограмата и механизмите с помощта на почистваща фирма, за да съхраните живота й за по-дълго. С уроци по английски лесно ще откриете добрите фирми и ще научите повече за дограмата в Англия.

 

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.